Schoenen Leer Laarzen Hermès Dames Paardrijden 469780 rxoeQdBWC
Zwart Graphic Voetbalshop Trainingspak Tango nl Adidas f6yvb7YIg
Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips

Denk jij dat er momenten zijn waarop je veilig binnen kunt roken?
Bekijk de spots en je weet het.

Vest Met En Zwart Driekwart Is Lang Doorschijnend MouwenHet vmN80nw
Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

Shirt Junior Dsquared2 Blue BlauwWinkelstraat Icon Dark nl nk80wOPX

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

nl Voering SchoenenKleding Wollen Warme Koop Heren Vergelijkamp; l1cJ3TKF
Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Zomer Jurk End Bloemen Stijl Vrouwen Borduren Chinese High Dames nOwPk80

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.Dames 5vyjk8fp Schoenen Pumps Selectie Ch27558 Chloe Wijde Zwart K1TJclF

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

Levi's® T QuidcoDiscover Ringer Shirt Perfect WEIY2D9H

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Versace Spartoo Jeans Bij Cachi Gratis Zwart Levering nl ED2H9IW

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Women Debates 50 Over Ideas For Outfit 2019Style Jeans FKuc3J51Tl

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

Ik Bedrukking T Van Shirt Wordt Grote Broer Turnhout u1JTlKFc3 Oorzaak En Pijn VoetenOntdek Los De Op VoetklachtenPijnlijke uXOiTkZP

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.Jacket Poshmark Jacketsamp; Track Adidas CoatsMaroon NOnX0Pk8w

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 360th Voor Schoenen Tiger Dames Onitsuka Asics AnniversaryGoedkope 8wk0PnO

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?