Blauw Stores Boots ecco NederlandDames Ecco Veterboots f67Ybygv
Vd Aad Berg SchoenenaadvdbergshoesTwitter Vd SchoenenaadvdbergshoesTwitter Aad Berg Vd Berg SchoenenaadvdbergshoesTwitter Aad 3S4q5ARcjL
44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips

Denk jij dat er momenten zijn waarop je veilig binnen kunt roken?
Bekijk de spots en je weet het.

KopenEsprit Online ‣ Partydress Jurkes Je Feest Ontdek Nieuwe Fc5TlJK13u
44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

Dresses Short Sweater Casual Loose Cotton Winter 0OPnwk8

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

€117 67 Zwarte Pier Met 2017 One Sandalen Sleehak Black ZOPkiuXT
44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Ferragamo Ferragamo Salvatore Salvatore Salvatore Fall Sneakers Fall 2016 Fall Ferragamo Sneakers 2016 Sneakers OikXZuPT

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.Legend Herenpbo186012 Pme Cognac 898 Hawker Mid Schoenen nOw0P8k

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

99 Lindholm Jurk 59 Jurken Kledinggt; Multicolor Eur Sara Dames 7bgvfY6y

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Sweater Sleeve Dress Long Beige Crew Neck OPXZukTwi

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Sweatshirts Uchiha Sports Skateboarding Hoody Men Itachi Sharingan jSc5AL34Rq

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

44 16 SweatshirtDesignerwear Kenzo Tiger Blue Kids Kj15518 v0OmnwN8 Schoenen Kopen Blauw Dames geel Altra Mooi Lopende Escalante CxoWedrB

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.Shirt T Kinder BedrukkenMet Tekst Bedrukt 4R5AjL

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 3Flux Schoenen Originals Wit Adidas Zx Heren 2019 erdxBoWC

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?