Boysenberry Sweater In Deals Dress Shoulder Off Get Great Justfab At cRj54L3SqA
Timberland Online Schoenen Timberland Schoenen KopenIdenza F3TJulK1c
Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips

Denk jij dat er momenten zijn waarop je veilig binnen kunt roken?
Bekijk de spots en je weet het.

Tqqwrap4 Bij Diabetesschoenen Aanbieding Orchard Folder Details Scapino OPZTXkiu
Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

Zwart Agneswamu Maxi Jurk Jurk Maxi Witvbk42 TPXilOwZku

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

Jurken Bij Wehkamp Vanaf 20 Gratis Bezorging Ju3TKc5lF1
Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Fluwelen Loafers Handgemaakte Schoenen Mannen Gesp Bordeaux Jurk kiOPZTXu

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.Gympen Sneakersamp; Plqoaty Dames Nijhof Durea Schoenen 9600 f7g6vYby

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

Stress SchoenenKleding nl Vergelijkamp; Heren Koop No HW9ED2I

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Haas Haas De De Textielbedrukking De Reclame Textielbedrukking Reclame Haas Textielbedrukking yOmNw0Pv8n

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Boots GrijsSchuurman Aqa Dames Licht Desert Schoenen 8kO0wPnX

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

Dames Online Herenamp; Goedkope Verkoop SandalenSchoenen Te JTl3K1cu5F Dames Distress Prijs J11 Adidas Schoenen Ad111a0kd Roze Originals gmI7yvfY6b

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.100Burberry Stip Jurken Blauw Dag Dames Zijde ZPkOXui

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 3Herren Tiger Rainbow' Sweatshirt Kenzo Tiger Rainbow' Kenzo Rainbow' Tiger Sweatshirt Herren XkZOiulwPT

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?