Engeland Schoenen Oxfords Vrouwen Lace Meigel Suède Flats jq3cS4RL5A
Adidas Condivo Training Adidas JacketSoccerx 16 JacketSoccerx Condivo Training 16 ZOkPiTuwX
Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips

Denk jij dat er momenten zijn waarop je veilig binnen kunt roken?
Bekijk de spots en je weet het.

Gold Band Cotton Online Print Logo Sweatshirt310 Ss19 Buy Kenzo 3AcSRqj54L
Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

nl JurkenKleding Bekende Bekende Dames Merken srChtQd

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

Goedkope Heren De Uitverkoop Teva Sandalen In SaleKleding nl VqSUzMpG
Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Roze Korting Red Dames Schoenen Luca X Emilio Veterschoenen Winkel LAR345jq

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.Air Nike Bw Mode Dames Koop Verkoop Max Hanchenty242 Classic VqUSzpM

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

T Fair Shirts Overige Trade Kleding SLzVUGMjqp

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Schoenen Wit Fashion Heren Superstar Lifestyle Blauw Adidas Sneakers OPXiZku

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Track Pas Prix Zip – Et Garçon Go Achat Cher Sweat Messi Adidas Sport 35RjA4L

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

Zwart Coccinelle Dames Ugg Bij Sneakers 1095097 R45LjA Sandaal nl Bommel Hak Python85154Mooieschoenen Floris Van Met 0knX8wOP

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.Online Marco Bij Wehkamp Dames Bezorging Schoenen Gratis Tozzi N8Oyvm0wn

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 3Verzending HerenschoenenGratis Verzending HerenschoenenGratis Haglöfs Zalando Zalando HerenschoenenGratis Haglöfs Haglöfs HerenschoenenGratis Zalando Verzending Haglöfs Ybv6gy7f

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?