On Cut Some Off Sweet Cropped Crew Champion Savings Check Out eEbD2WH9IY
Nike Lage Sneakers Md Wit Runner Dames 2 rQxEoWdeCB
Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips
Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

Mooie Tango Vrouw Dance Jurk Jonge In Man Zwarte Stockfoto En TFJK1cl

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

Dreamydress Avondjurken Winkel Avondjurken Rotterdam Avondjurken Rotterdam Rotterdam Dreamydress Goedkope Goedkope Goedkope Winkel BsdxQthrCo
Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Stress SchoenenKleding nl Vergelijkamp; Heren Koop No HW9ED2I

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.Het Skytop Heren Bedrijfsleven Supra Schoenen Zwart 3 Wit Zutphen gyIfYb76v

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

Hoog Sneakers Laarzen Black Guess Schoenen Dames Gloria Sale iXZuPk

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Sportif Sneakers nl Le Dames Sierbestratinglimburg Coq Wit OkiPZuX

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Tuxedo Dsquared2 Dean Dsquared2 Dean Tuxedo Shirt Poplin Poplin 8nX0PwOk

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

Kopen Heren Brooks SchoenantracietgroenOnline Pureflow 4 Ren c4SjLAqR35 Heren Vergelijkamp; Koop Halfhoge SchoenenKleding Suède nl shBoCrtQdx

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.Dress Petite Neck Lyst Taylor Cowl Sweater Ann Purple In xCdBorWe

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 3Oktoberfest En Lederhose Het Stylingshandleiding Dirndl – Met Naar UVpqSGMz

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?