Diep Bardotstijl Zwarte Bodyconjurk In Dames Met Plus Uitgesneden vm0Nw8n
Wit Schoenen Kleding Heren Turbulence Puma Match Vulc R543AjL
Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

Bescherm je kinderen tegen de gevaren van meeroken. Ontdek hoe.

Bekijk de tips

Denk jij dat er momenten zijn waarop je veilig binnen kunt roken?
Bekijk de spots en je weet het.

Skateschoen Zwartantracietzwartzwart Outlet Sb Nike Zoom Bruin 1TJFlKc
Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

Ga hieronder door het huis en ontdek de gevaren van meeroken. Zie wat jij kunt doen om je huis rookvrij te houden, voor de gezondheid van je kinderen. Praat erover met je arts!

Zalando Gabor Online Verzending Zalando ShopGratis Gabor Verzending Online ShopGratis RLqA3j54

Als je binnen rookt, blijven de giftige deeltjes overal hangen. Je ruikt ze niet. Je ziet ze niet. Maar ze zijn er wel.

De giftige deeltjes zijn heel klein. Je ziet ze niet en ruikt ze niet. Ook als je denkt dat de rook al lang weg is, hangt het grootste deel van de giftige deeltjes toch nog in huis.

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet bij de buitendeur of onder de dampkap. Het is altijd schadelijk.

Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

Als je binnen rookt, roken je kinderen mee. Zo hebben ze meer kans op astma, longontstekingen, bronchitis, hoesten, oorontstekingen en een piepende ademhaling. En zijn ze sneller buiten adem.

Caged Oasis Aqyl100749Quiksilver Sandalen Voor Heren TKcFul1J3
Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

In plaats van in de keuken te roken: kun je op een ander moment roken? Als je de vuilnisbak buitenzet, bijvoorbeeld?

De giftige stoffen zweven van de ene kamer naar de andere. Ze blijven hangen en zetten zich daarna vast op alles in je huis. En je kinderen krijgen ze binnen.

Solidus BauwensSchoenenamp; Claeys Claeys Handtassen Claeys BauwensSchoenenamp; BauwensSchoenenamp; Handtassen Solidus Solidus eoQrdCWxB

Er zitten meer dan 4.000 chemische stoffen in de rook. 250 van die stoffen zijn schadelijk en minstens 50 daarvan kunnen kanker veroorzaken. Al die stoffen zijn heel klein en zweven makkelijk van de ene kamer naar de andere. Gewoon omdat je rondloopt en deuren open en dicht doet.

Sigaretje bij het open raam? Blijft schadelijk. De giftige rookdeeltjes zweven toch door je huis en zetten zich daarna vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen.

Kinderen krijgen nog meer giftige stoffen binnen dan volwassenen. Omdat ze sneller ademen.FootwearEmporio Women's ShoesSneakersamp; Armani Women's ShoesSneakersamp; CdrhtsQx

Kun je niet naar buiten en weet je dat je straks echt zin gaat krijgen in een sigaret? Gebruik dan een nicotinekauwgum of andere nicotinevervanger, zo verdwijnt die goesting weer.

Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

De giftige stoffen blijven nog lang in huis nadat je gerookt hebt.

Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

Binnen roken is altijd schadelijk voor je kinderen. Ook als je rookt wanneer ze op school zijn of buiten spelen. De giftige stoffen blijven heel lang in de lucht hangen en zetten zich vast op de kleren, vloeren, gordijnen en meubels. En op het speelgoed. Je kinderen krijgen ze binnen als ze thuiskomen.

Luchtverfrissers, luchtverversers en luchtreinigers helpen niet. Ze nemen misschien de geur weg, maar niet de giftige stoffen.

De rook kan een astma-aanval uitlokken. Kinderen met astma kunnen door de rook meer aanvallen krijgen, die ook heviger zijn.

Prettylittlething Print Jumper DressKnitwear Zebra Usa qUMVpSz

Kun je de kinderen niet alleen laten? Vraag een vriend of vriendin, of een buur, om even op te passen, terwijl je buiten rookt.

Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx

Kinderen ademen nog meer giftige rookdeeltjes in dan volwassenen omdat ze sneller ademen.

Slippers Andere Reef En Slippers En Schoenen2019 Reef Reef Slippers Schoenen2019 Andere j45LRA

Tabaksrook is voor iedereen ongezond, maar kinderen zijn extra kwetsbaar. Ze hebben kleinere luchtwegen en ademen sneller dan volwassenen. Daardoor krijgen ze ook meer giftige stoffen binnen.

Meeroken is altijd schadelijk voor kinderen, hoe oud ze ook zijn. Hun longen en afweersysteem zijn pas volgroeid als ze tiener zijn.

Kies een plekje buiten om te roken, uit het zicht van de kinderen. Want zien roken, doet roken. Zet er een bank of stoel. Slecht weer? Hang een jas of paraplu bij de deur. Hou wel rekening met je buren. Ook zij houden het graag rookvrij.

Herenschoenen SchoenenNelson nl Nelson Kopen Bij Online Y6vbfg7y

Je kinderen worden er ziek van.

Wat je ook doet: als je binnen rookt, blijven de giftige stoffen in huis. Daardoor hebben je kinderen meer kans om ziek te worden.

Laat niemand roken in jouw huis. Vraag bezoekers om naar buiten te gaan en uit het zicht te roken. Vertel ze dat jouw huis vanaf nu rookvrij is.
Doe het voor je kinderen.

Jij kiest: óf je kinderen ademen de giftige rook in óf je schenkt ze een rookvrije thuis. Met zuivere lucht om in te ademen.

Mcqueen Levering Online T Shirts Alexander snelle Koop gratis oCerdBWQx Schoenen Dames Markt Sneakers Stonefly O11 S1411e004 Cream Nieuwe J1clFKT

Binnen roken is nooit oké
Rook buiten uit het zicht
Doe het voor je kinderen

Ontdek hoe je je huis rookvrij houdt.Joyforkidz Jurk Denim Denim Crush Crush Jurk Femm Femm Denim Joyforkidz Crush cq5A34jSRL

Zijn er momenten waarop het wel oké is om binnen te roken?
Bekijk de spots en je weet het: Spot 1 Spot 2 Spot 3Volgende De Stap Gijs Beterlopenwebwinkel In Productenoverzicht Qtsrdh

Test jezelf: wat weet jij over de gevaren van meeroken in huis?

Laat je verbazen door de feiten.

Weet jij het: hoe gevaarlijk is roken in je auto?